Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

jueves, 24 de diciembre de 2015

EL EXALCALDE DE RODA, CULPABLE DE MALVERSACIÓN


Unanimitat entre els membres del jurat popular que ha dictaminat a l'Audiència de Tarragona la culpabilitat de l'exalcalde de Roda de Berà, Pedro José Figueiredo (PP), per un delicte continuat de malversació de fons públics, per haver-se apropiat, el 2008, de 75.000 euros del consistori. També han estat declarats culpables l'exinterventor Luis Caramés i l'extresorer municipal Jordi Reina per adjudicar-se bestretes de 12.000 i 10.000 euros, respectivament, i per col·laborar en els fets delictius de l'exalcalde. El jurat popular ha considerat demostrats els fets. El fiscal ha demanat 13,5 mesos de presó per Figueiredo i Caramés, que van admetre els fets, però sol·licita 3,5 anys i 7 anys d'inhabilitació per Reina, l'únic que es va declarar innocent i per al qual el seu advocat ha demanat l'absolució.
El fiscal ha admès que la sentència es basi en l'antic codi penal, vigent en el moment dels fets, i no en el recentment aprovat nou codi que afegiria circumstàncies agreujants als fets condemnats en el cas de l'exalcalde de Roda de Berà, Pedro José Figueiredo, perquè les quantitat sostretes superen els 50.000 euros, un fet pel qual l'actual codi penal imposa penes de presó més elevades que l'antic. En la última jornada del judici, la fiscalia ja va acceptar rebaixar de tres anys i mig a poc més d'un any de presó la pena per a Figueiredo després que admetés que es va apropiar de 75.000 euros de l'Ajuntament de Roda de Berà l'any 2008 assegurant que tenia necessitats econòmiques.
Figueiredo va confessar els fets davant del jurat popular i va demanar perdó a la ciutadania. També l'exinterventor Luis Caramés va reconèixer els fets i s'enfronta a una pena idèntica a la de l'exalcalde. Per contra, l'extresorer Jordi Reina, l'únic que s'ha declarat innocent, s'enfronta a tres anys i mig de presó i a set anys d'inhabilitació absoluta. "Hem fet incidència durant el judici en la seva condició del senyor Reina com a secretari de l'ajuntament i per a la fiscalia no és un element baladí. Era el tècnic més qualificat existent en aquell municipi i pel temps que portava era plenament coneixedor de les circumstàncies i de com s'havien de dur a terme els actes", ha criticat el fiscal durant la redacció del veredicte. "Quan algú treballa per a l'Estat, la seva responsabilitat en cas d'incompliment és molt més gran", ha defensat la fiscalia davant del jutge.
L'advocat de l'extresorer ha tornat a insistir en la innocència del seu client i ha demanat la seva absolució. El lletrat ha argumentat que les bestretes es van adquirir com a préstecs, sense caràcter d'apropiació. En cas que la sentència li assigni pena de presó, l'advocat de la defensa de Reina considera que ha de ser proporcional i idèntica a la de la resta d'acusats. Els tres acusats han retornat els diners que s'haurien embutxacat però el jurat popular ha considerat provats els fets i ha aprovat per unanimitat un veredicte que els declara culpables dels delictes continuats de malversació de fons públics i que s'ha llegit aquest dimecres a la tarda a l'Audiència de Tarragona.

No hay comentarios: