Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

miércoles, 21 de octubre de 2015

YA ERA HORA..., NUNCA MEJOR DICHO

Nunca he entendido ésto del cambio de hora, teniendo en cuenta que alargar una hora de luz por la mañana, implica acortarla por la tarde y, contando, como todo el mundo sabe, que las eléctricas nos siguen estafando desde hace años, el supuesto ahorro es una falacia, por tanto resulta una medida estúpida e inútil, a ver si es verdad, se dan cuenta de una vez por todas y se elimina esta majadería.La plataforma de la Iniciativa per la Reforma Horària ha demanat a les instàncies europees competents la supressió del canvi d'hora d'estiu i d'hivern, coincidint amb què diumenge que ve acaba l'horari d'estiu i els rellotges s'endarreriran una hora. En un comunicat, la plataforma considera que quan la mesura es va implementar, encendre o apagar el llum una hora abans implicava un canvi significatiu en l'ús d'energia però avui dia en què l'energia es fa servir en pràcticament tots els àmbits -aire condicionat, calefacció, equips de música i televisió, electrodomèstics, ordinadors- la diferència no és significativa, segons apunta.
A més, també assenyalen que el cos humà triga molt més d'un dia a adaptar-se a les variacions horàries, el que es tradueix en molèsties, especialment en infants i gent gran.
Diumenge que ve, 25 d'octubre, a les 03.00 hores tornaran a ser les 02.00, de manera que la nit tindrà una hora més, en compliment de la Directiva Europea que regeix el denominat canvi d'hora i que afecta tots els Estats de la Unió Europea.
La Iniciativa per la Reforma Horària recorda que es canvia l'hora dues vegades l'any. La pràctica d'endarrerir el rellotge una hora a l'hivern i avançar-lo en estiu es va generalitzar de manera desigual a partir de 1974 en produir-se la primera crisi del petroli en la resposta alguns països van decidir avançar els rellotges per poder aprofitar millor la llum del sol i, per tant, consumir menys electricitat en il·luminació.
S'aplica com a directiva des de 1981 i ha estat renovada successivament cada quatre anys, segons recorda el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Des de l'aprovació de la Novena Directiva, pel Parlament Europeu i Consell de la Unió, al gener de 2001, aquest canvi s'aplica amb caràcter indefinit. Aquesta Directiva està incorporada a l'ordenament jurídic espanyol per Reial decret 236/2002, d'1 de març.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Bien!! ojala lo consigan.