Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

jueves, 1 de octubre de 2015

TORNA "LA FURA", BENVINGUDA!El setmanari gratuït 'La Fura' torna a sortir al carrer a partir d'aquest divendres 2 d'octubre. La publicació va desaparèixer fa quatre mesos per manca de rendibilitat econòmica, segons va apuntar aleshores el director de l'empresa editora. Ara, un grup de treballadors ha creat una cooperativa per recuperar el mitjà. «Molta gent ha crescut amb aquest setmanari, que ha estat una guia per a ells», ha assegurat Meritxell Pérez, una de les impulsores.

'La Fura' s'havia distribuït des de feia 33 anys cada divendres als forns de pa de l'Alt i Baix Penedès i d'alguns municipis del Garraf. Ara mantindrà les seccions habituals, amb un grafisme més modern i la recuperació del reportatge de profunditat. La nova etapa de 'La Fura' arrenca amb cinc treballadors - la meitat que l'anterior plantilla -, un local més petit i una negociació de despeses amb els proveïdors.

Ho ha explicat Lídia Recasens, sòcia cooperativista, qui ha afegit que també han tingut el suport de gairebé tots els anteriors anunciants, a qui van sondejar com a possibles clients abans d'engegar el projecte. «Més del 90% ens van dir que sí», ha afirmat. Aquesta suma de factors, i el fet que molts lectors els hagin garantit de nou la seva fidelitat, «ha encoratjat l'equip», ha dit Recasens.

El setmanari tornarà a distribuir-se amb 25.000 exemplars a través de més de 200 forns de pa de 43 municipis del gran Penedès, les mateixes xifres que abans de desaparèixer. Canviarà, però, el sistema. En lloc de personal d'una empresa de repartidors, l'equip de 'La Fura' ha contractat els serveis de dues cooperatives de Vilafranca del Penedès, Nou Set i Nou Verd, tal com ha explicat Roser Ferrer, una altra de les impulsores. Pel que fa als continguts i la imatge, es continuarà dedicant un ampli espai a l'actualitat i a l'agenda, mentre es recuperaran seccions dels inicis de la publicació, com, per exemple, una vinyeta satírica sobre l'actualitat.


No hay comentarios: