jueves, 24 de septiembre de 2015

DESCONVOCADO EL ENCUENTRO DEL ALCALDE CON LOS CIUDADANOS

L'Ajuntament desconvoca la trobada de l'alcalde amb la ciutadania prevista per a aquest dissabte

24/09/2015
L’Ajuntament de Calafell ha decidit aquesta tarda desconvocar la trobada  amb la ciutadania de l’alcalde, Ramon Ferré. Amb aquesta decisió es dóna compliment al requeriment de la Junta Electoral de Zona, emés a instàncies de Junts pel Sí, que no considera que la trobada sigui apropiada durant la jornada de reflexió.
L’alcalde ha manifestat que “hem acatat d’immediat i sense presentar recurs, l’ordre de la Junta Electoral, tot i que creiem que no interferia per res en les eleccions al Parlament de Catalunya. Era un acte merament local, i que com diu la pròpia resolució prové d’una promesa electoral d’anteriors comicis. Però aquestes trobades, que són una iniciativa constructiva i positiva, no han de despertar cap mena d’equívoc”
Ferré ha afegit que l’acte d’aquest dissabte, que s’havia de celebrar de 10 a 12 del matí a la plaça Pau Casals de Segur de Calafell, es traslladarà al dissabte següent, atés que “la Junta Electoral no hi troba cap incovenient que se celebri un cop acabada la jornada de votacions, que és diumenge”. 
 TEXT COMPLET DE LA RESOLUCIÓ DE LA JUNTA ELECTORAL DE ZONA
JEZ EL VENDRELL
-Se da cuenta del escrito presentado por la representante de Junts Pel SÍ, en el que informa sobre la noticia publicada el 22/09/2015 en el diario digital Eix Diari, y por la JEZ se entiende que la actividad que pretende llevar a cabo el alcalde del municipio de Calafell el próximo día 26 de septiembre de 2015 de 10 a 12 horas, pese a tratarse de una promesa electoral de los anteriores comicios,  vulnera lo dispuesto en el art. 50.2 de la LOREG en relación con lo señalado en la instrucción 2/2011 de la JEC y por lo tanto se acuerda requerir al Ajuntament de Calafell para que se abstenga de realizar la asamblea propuesta para el día de la jornada de reflexión, y todo ello sin perjuicio de que inicie las  anunciadas asambleas una vez concluda la jornada de votación de las presentes elecciones.

La Junta Electoral de Zona ha prohibit que el nostre alcalde, Ramon Ferré, fes una reunió aquest dissabte amb els veïns de Segur de Calafell. Era una reunió pública, sí, sense cap altre objectiu que els ciutadans poguessin fer preguntes, queixar-se o aportar idees per la millora del seu barri. Res a veure amb les eleccions al Parlament de Catalunya de diumenge i tothom ho pot entendre fàcilment. 
Ara, si la Junta Electoral entén el contrari, al govern municipal, que liderem els socialistes, només li queda acatar la resolució. No paga la pena presentar recurs. Un projecte de participació ciutadana, inèdit pel seu format i abast a Calafell, no pot néixer amb controvèrsies i malentesos. L’alcalde es reunirà amb els veïns la setmana següent, i aquí pau i després glòria.

Sí que ens sembla molt pertinent dir algunes coses. No jutjarem en absolut les actuacions de la Junta Electoral, faltaria més. Però cal recordar que la Junta Electoral no ha actuat d’ofici, sinó a instàncies de la candidatura Junts pel Sí. I comprovar que sigui precisament aquesta llista qui ha instat la prohibició de l’acte de participació només ens permet comentar-ho des de la ironia.

Els números de la independència han d’anar apurats de debò, si la cosa depén de les dos o tres desenes de vots que poguessin ser “alterats” en una reunió veïnal. De debò algú es creu que el resultat, en el sentit que sigui, depén d’això? Molt malament han de sortir-los els comptes que fan...

Però la ironia s’ha d’elevar a la categoria de sarcasme quan recordem qui són Junts pel Sí al nostre municipi. Molt en concret en el cas de Convergència, que a Calafell s’ha destacat des de sempre per un menyspreu olímpic per la participació ciutadana. Qui s’ha enfrontat, vilependiat i posat pals a les rodes d’associacions, entitats i col·lectius de tota mena, pot obrir ara la boca en cap sentit?

Només cal repassar els darrers quatre anys per adonar-se de com actuaven els de Joan Olivella. I molt en particular una regidora cèlebre pel seu tarannà busca-raons, Sandra Suárez, ara candidata de Junts pel Sí, i a qui considerem principal instigadora del que avui ha passat.

Tenen por, molta por. Ja no del fet que els calafellencs i les calafellenques tinguin un espai públic per expressar-se, potser perquè en dirien quatre de fresques d’ells. En tenen molta del resultat de diumenge. Si va de tants pocs vots...

1 comentario:

Anónimo dijo...

Pues ya hay un blog que los ha bautizado como "los Torquemada" de la censura.

Blog Web Segur Calafell Miss "S" & Mister "O", los "Torquemada" de la censura en Calafell

Pues creo que si deben de ir muy apurados cuando llegan a estos extremos de CENSURAR y ven que si pierden los convergents y los republicanos, integrantes del junts pel sí, se quedaran sin ayuntamiento y sin Generalitat, entre la ruptura con Unión y esto podrian quedar muy mal, pero que en muy mala situación politicamente hablando.

Se les terminaria el chollo a costa de los demas.