Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

viernes, 21 de agosto de 2015

PORT AVENTURA Y LA LEY MORDAZA


Segons ha avançat el diari digital TotTarragona.cat, FACUA-Consumidors en Acció ha denunciat PortAventura davant les autoritats de consum per amenaçar els usuaris amb impedir-los l'entrada al parc d'atraccions si critiquen el parc a les xarxes socials o qualsevol altre mitjà de comunicació.


PortAventura Entertainment ha estat portada novament a l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) del Ministeri de Sanitat i a l'Agència Catalana del Consum, adscrit al Departament d'empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. L'empresa ha actualitzat les «normes de funcionament» de PortAventura Park i Costa Caribe Aquatic Park. En elles ha incorporat una clàusula en la qual adverteix que podria retirar el passi de temporada PortAventura Club de forma definitiva o impedir la seva renovació als consumidors que publiquin informació que «pogués lesionar o causar un perjudici a la imatge de PortAventura».


El parc estén aquesta amenaça als qui al seu judici perjudiquin la imatge de «tercers» amb afirmacions públiques o realitzin afirmacions «contràries a la moral o a l'ordre públic». Un intent de censura que FACUA considera «tan il·llegal com absurd», ja que implicaria que qualsevol opinió crítica manifestada per un ciutadà en l'exercici del seu dret a la llibertat d'expressió que disgustés els responsables de PortAventura seria motiu per impedir-li l'entrada al recinte. FACUA assenyala que aquesta limitació en el dret d'admissió vulnera tant la legislació estatal com autonòmica de protecció dels consumidors, a intentar impedir l'exercici dels drets constitucionals a la llibertat d'expressió i informació.


En el punt XIII de les seves noves condicions, l'empresa indica que «seran causes de retirada definitiva dels passis o bé d'impossibilitat la seva renovació al seu venciment, causar dany a la imatge de PortAventura, per qualsevol mitjà, a través de la publicació d'informació manifestament falsa, ofensiva, contrària a la llei, a la moral, a l'ordre públic, difamatòria o que, en l'opinió raonable de PortAventura, de qualsevol manera pogués lesionar o causar un perjudici a la imatge de PortAventura, dels seus treballadors, o a tercers».


L'associació recorda que qualsevol usuari que hagués sofert la retirada de la passada o l'amenaça de no renovar-li el mateix pot presentar una denúncia davant l'autoritat de consum de la seva comunitat autònoma.FACUA-Consumidores en Acción ha denunciado a PortAventura ante las autoridades de consumo por amenazar a los usuarios con impedirles la entrada al parque de atracciones si lo critican en las redes sociales o cualquier otro medio de comunicación.

FACUA ha remitido este viernes sendas denuncias contra Port Aventura Entertainment a la Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (Aecosan) del Ministerio de Sanidad y a la Agencia Catalana del Consumo, adscrito al Departamento de Empresa y Empleo de la Generalitat de Catalunya. El parque de atracciones está ubicado en la localidad tarraconense de Vila-seca.

La empresa ha actualizado las "normas de funcionamiento" de PortaAventura Park y Costa Caribe Aquatic Park. En ellas ha incorporado una cláusula en la que advierte de que podría retirar los pases de temporada PortAventura Club de forma definitiva o impedir su renovación a los consumidores que publiquen información que "pudiera lesionar o causar un perjuicio a la imagen de PortAventura".

Afirmaciones "contrarias a la moral" o "al orden público"

El parque extiende esta amenaza a quienes a su juicio perjudiquen la imagen de "terceros" con sus afirmaciones públicas o realicen afirmaciones "contrarias a la moral" o "al orden público". Un intento de censura que FACUA considera tan ilegal como disparatado, ya que implicaría que cualquier opinión crítica manifestada por un ciudadano en el ejercicio de su derecho a la libertad de expresión que disgustara a los responsables de PortAventura sería motivo para impedirle la entrada al recinto.

FACUA señala que esta limitación en el derecho de admisión vulnera tanto la legislación estatal como autonómica de protección de los consumidores, al intentar impedir el ejercicio de los derechos constitucionales a la libertad de expresión e información.

En el punto XIII de sus nuevas condiciones, la empresa indica que "serán causas de retirada definitiva de los pases o bien de imposibilidad de su renovación a su vencimiento, causar daño a la imagen de PortAventura, por cualquier medio, mediante la publicación de información manifiestamente falsa, ofensiva, contraria a la ley, a la moral, al orden público, difamatoria o que, en la opinión razonable de PortAventura, de cualquier modo pudiera lesionar o causar un perjuicio a la imagen de PortAventura, de sus trabajadores, o a terceros". Estas condiciones están en la página web del parque de atracciones.

La asociación recuerda que cualquier usuario que hubiese sufrido la retirada del pase o la amenaza de no renovarle el mismo puede presentar una denuncia ante la autoridad de consumo de su comunidad autónoma.

No hay comentarios: