Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

miércoles, 19 de agosto de 2015

LA TRANSPARENCIA EN CALAFELL EMPIEZA A SER UN HECHO

L’Ajuntament de Calafell deu a llarg termini 39 milions d’euros. Les operacions creditícies vives, a 31 de desembre de 2014, sumaven 38.096.379,90 euros. Però la xifra puja fins a 39.336.530,71 euros si es comptabilitza la devolució definitiva de la participació de l’Ajuntament en els tributs de l’Estat dels exercicis 2008 i 2009.
Aquestes dades s’han conegut arran d’un informe encarregat pel nou govern municipal als serveis econòmics de l’Ajuntament, sobre l’evolució de l’endeutament durant els darrers deu anys. Aquest informe, que estarà disponible per tota la ciutadania a la web municipal, ha estat lliurat als grups polítics CUP (actualment a la Corporació) i Calafell en Comú (que no en forma part), a més dels contractes d’aigua i clavegueram i de gestió de residus.
Segons l’informe, la ràtio d’endeutament, també a 31 de desembre de 2014, és del 91,88%, i per tant es troba dins dels límits legals, ja que el màxim és del 110%. Tenint un deute inferior al màxim, però per damunt del 75%, l’Ajuntament pot signar noves operacions de crèdit, demanant autorització a la Generalitat.
L’estudi conclou que entre 2005 i 2012, l’endeutament va créixer gradualment, coincidint amb una època d’elevades inversions municipals. Des de 2012 ençà, arran de la nova normativa del govern central, l’endeutament s’ha anat reduïnt.
El tinent d’alcalde de Serveis Econòmics, Adrià Seras, ha destacat que“això que era tan poc habitual a l’Ajuntament de Calafell en els darrers anys, ha de ser, i serà el més normal”. Seras ha afegit que “la transparència es demostra amb fets i això és el que estem fent”.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

A convergencia les crecen los enanos

Anónimo dijo...

El parquing de el banquet deuda de psc, y tantas cosa amagadas de Jordi sanchez y su delfin