Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

lunes, 27 de julio de 2015

SE VAN NOTANDO MEJORAS CON EL NUEVO EQUIPO DE GOBIERNO

El año pasado se cerraba el el comedor social de Calafell durante el mes de agosto, como si la gente necesitada no comiera durante el mes de vacaciones, afortunadamente se empiezan a notar cambios. El actual equipo de gobierno parece estar formado por personas, estábamos tan acostumbrados a las excentricidades de los iluminados que hasta una cosa tan lógica como ésta, nos parece excepcional, enhorabuena al actual equipo de gobierno y a los beneficiados.

El nou govern municipal de Calafell ha decidit ampliar el suport alimentari que rebien les persones, nens i adults, en situacions socials i econòmiques de gran necessitat. Vuitanta nens i una trentena d’adults tindran garantit com a mínim un àpat al dia (més en el cas dels infants) durant l’estiu. No, com fins ara, quan a l’agost tancava el menjador social o als nens només se’ls donava el servei en setmanes alternes.
L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha manifestat que “és absurd pensar que algú que necessita anar al menjador social, pot passar sense menjar a l’agost”. I ha afegit que “no és menys absurd creure que els nens mengen una setmana sí, i dues setmanes no”.
El centre obert és un servei per a infants en situació de risc d’exclusió social, amb activitats educatives. Els serveis socials municipals no poden garantir que aquests nens tinguin un àpat equilibrat diari fora del servei del centre obert. Molts d’aquests nens tenen assegurat aquest mínim durant el curs acadèmic al menjador escolar, però a l’estiu ho necessiten igualment. El suport inclou l’esmorzar, el dinar, el berenar i una carmanyola per emportar.
Per aquest estiu, l’antic Ajuntament havia previst trenta places, en torns de tres setmanes, de forma que un mateix usuari podia accedir-hi una setmana de cada tres. “Nosaltres hem decidit que no hi hauria torns, sinó atenció tots els dies. I, a més, que a partir del 27 de juliol, i fins al 31 d’agost, ampliaríem les places fins a vuitanta”, explica la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio.
“L’objectiu”, segons Rubio, “és que tots els nens del municipi arribin al setembre, quan podem comptar amb el menjador escolar, sense distincions per la situació familiar o els efectes de la crisi. Una mala alimentació merma les capacitats i les oportunitats dels infants”.
De la seva banda, l’Ajuntament oferirà el servei de menjador social durant el mes d’agost. Actualment, aquest servei compta amb una vintena llarga d’usuaris, que està previst que a l’estiu s’acostin a la trentena. Per tal de cobrir el mes de vacances, l’Ajuntament arribarà a un acord amb algun restaurant del municipi.

No hay comentarios: