miércoles, 25 de marzo de 2015

FRAUDE DESCUBIERTO EN UN TALLER DE COMPRA-VENTA DEL VENDRELL


Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil escorcollen aquest dimecres al matí un establiment de compra-venda de vehicles del Vendrell, Autolux 2001, per haver, suposadament, manipulat els comptaquilòmetres dels cotxes de segona mà que venia. La investigació, iniciada pels Mossos el passat gener, parteix de les 27 denúncies rebudes de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) i diversos compradors, que haurien detectat que els quilòmetres que marcaven els comptaquilòmetres dels vehicle adquirits es trobaven molt per sota dels reals, causant problemes mecànics i de manteniment.


La manipulació hauria permès vendre els cotxes molt per sobre del seu preu real, incrementant els beneficis. L'operació policial, en la qual participen membres dels Mossos especialitzats en falsificació de documentació de vehicles, així com agents de la Guàrdia Civil, se centra en aquests moments en l'escorcoll d'ordinadors, màquines i documents en les dependències d'Autolux 2011, situades al punt quilomètric 1.189 de la carretera N-340 on a més de l'establiment disposa d'un taller.Fonts policials no descarten que, finalment, siguin cinc les persones detingudes —entre responsables de l'empresa i treballadors— per un possible delicte de falsificació documental, entre d'altres. L'establiment, segons els investigadors, disposava d'una màquina especial per esborrar i manipular els registres quilomètrics dels ordinadors dels cotxes que tenien a la venda, des de turismes de gamma mitja fins a d'altres de gamma alta, incloent algun Mercedes.Posteriorment, haurien portat els vehicles a superar la ITV per blanquejar aquestes xifres manipulades. En alguns casos, haurien al·legat que havien perdut documentació per intentar ocultar les dades reals. Així, la transacció amb els compradors es tancava acreditant molt menys quilòmetres dels que el cotxe portava i, per tant, permetia vendre'l a un preu molt més alt, incrementant considerablement els beneficis.
Els tècnics de la ITV, però, haurien detectat la maniobra en el moment de passar les revisions i van denunciar-la la policia. En altres casos, les denúncies provenen dels mateixos compradors. Molts d'ells ho van esbrinar quan van haver de recórrer al seu taller mecànic habitual per l'aparició de problemes imprevistos en cotxes amb el quilometratge declarat. En total, es van presentar 27 denúncies, 21 davant dels Mossos i sis davant la Guàrdia Civil.


Mossos d'Esquadra y Guardia Civil mantienen desde primera hora de esta mañana una intervención en un taller de El Vendrell que podría manipular los cuentaquilómetros de los vehículos para quitarles quilometraje con la finalidad de venderlos a mayor precio.


Mossos d'Esquadra y Guardia Civil mantienen desde primera hora de esta mañana una intervención en un taller de El Vendrell que podría manipular los cuentaquilómetros de los vehículos para quitarles quilometraje con la finalidad de venderlos a mayor precio. La investigación comenzó el pasado mes de enero después de que a Mossos llegasen 21 denuncias y otras más a Guardia Civil por manipulación del cuentaquiómetros.  

En estos momentos los agentes revisan los ordenadores del taller y no se descarta que en los próximos minutos se efectúen las primeras detenciones.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

me parece estupendo la actuacion policial, ya que esta gente engañan a la gente con los coches que venden

Anónimo dijo...

YA ERA HORA DE QUE PILLARAN A ESOS SINVERGÜENZAS ESTAFADORES MAFIOSOS
A MI TIO LE VENDIERON UN COCHE QUE ERA DE AUTOESCUELA DECIAS QUE TENIA 50.000 KM Y TENIA MAS DE 500.000 QUE CHORIZOS