Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

miércoles, 29 de octubre de 2014

OTRO ESPECTACULAR COCHE VOLADOR"S'acosta una combinació d'avió i cotxe de motor, podeu somriure, però arribarà". La frase és del fabricant de cotxes Henry Ford i la va dir el 1940 però té un lloc ben destacat a la web d'una empresa ben actual: l'eslovaca Aeromobil, constructora d'un cotxe volador que ja fa proves de vol regulars al seu país. El model que podeu veure al vídeo, l'AeroMobil 3.0, és el més avançat. S'ha presentat aquest mateix mes a Viena i és capaç de volar però també de transitar pels carrers, com qualsevol altre cotxe, plegant les ales.


La fantasia de més d'una pel·lícula de ciència ficció és a prop de deixar de ser-ho. L'Aeromobil pot superar els 160 quilòmetres per hora per carretera i els 200 volant, consumeix 8 litres de gasolina cada 100 quilòmetres quan roda i 15 litres quan vola i, amb les ales desplegades fa 8,3 metres de punta a punta, però quan les recull tan sols arriba als 2,2 metres. Amb una autonomia de fins a 845 quilòmetres per carretera i 700 a l'aire pot servir per fer viatges llargs, encara que només té capacitat per a dues persones.
Això sí, per enlairar-lo cal un camp o una carretera en línia recta, com per qualsevol avió. Encara que els responsables de l'empresa asseguren que s'ha retallat molt la pista que necessita emprendre el vol ha de ser d'uns cinquanta metres, de manera que difícilment us podria servir per estalviar-vos un embús. A més, tal com podeu imaginar amb el quadre de comandaments, serà complicat que es pugui pilotar tan sols amb el carnet de conduir:Otro artefacto todavía más espectacular:
SkyCruiser es un híbrido de un pequeño avión, un cuadricóptero y un automóvil creado por la empresa de tecnología aeroespacial con sede en el estado de Arizona Krossblade, informa Reuters
El vehículo puede viajar por carretera, despegar y aterrizar verticalmente mediante cuatro rotores y hacer vuelos largos gracias a sus alas y dos hélices de empuje instaladas en la parte trasera. SkyCruiser casi no contamina el medioambiente porque la mayoría de sus motores son eléctricos. 
La máquina está diseñada para el transporte de cinco personas o 455 kilogramos de carga. Diez motores eléctricos híbridos con una capacidad total de 660 caballos de fuerza mueven al vehículo. 
El aparato es capaz de volar 1.520 kilómetros con una carga completa y una velocidad de crucero de 505 kilómetros por hora, mientras que en 'modo automóvil' su velocidad máxima baja hasta los 112 kilómetros por hora.   
La envergadura de 15 metros de su configuración de avión puede reducirse de manera automática, plegando las alas, para poder circular por carretera, a la que puede acceder aterrizando en la misma zona que lo haría un helicóptero normal. 
No hay comentarios: