Últimas entradas

Lo último

sábado, 6 de septiembre de 2014

LA PERRERA DE LA MUERTE

A judici la gossera de Vilallonga per la desaparició de centenars d'animals

· Les investigacions es van iniciar arran d'una denúncia de l'associació animalista Libera!

·  Des del 2012 es va registrar l'entrada de 459 gossos però només n'hi havia 95 al centre

 | Actualitzat el 04/09/2014 a les 11:17h
Arxivat a: SocietatAnimalsLibera!

Imatge del cementiri d'animals de les instal·lacions. Foto: NoticiesTarragona.cat


La denúncia que va interposar el passat mes de febrer l'associació Libera! contra la gossera situada a Vilallonga del Camp, Servei i Mascota Domingo López , finalment ha prosperat després de les investigacions realitzades també pels Agents Rurals del Tarragonès i es celebrarà el judici a finals d'aquest mes al jutjat número 2 de Valls, segons informa El Periódico .

Després que voluntaris de Libera! s'infiltressin a la gossera treballant com a voluntaris, van realitzar una denúncia basant-se en les seves observacions assegurant que al centre es cremaven animals sense motiu. De fet, segons la documentació de la mateixa gossera i l'informe dels Agents Rurals, en cinc anys van desaparèixer el 62 % dels gossos que van entrar al centre i es van incinerar 573 animals, una xifra força elevada. Es dóna el cas que aquesta protectora és l'encarregada de recollir els animals abandonats a l'Alt Camp i al Baix Camp.

L'informa dels agents també capta com des del juny del 2012 fins al maig del 2013 el llibre de registre recollia l'entrada de 459 gossos tot i que a les instal·lacions només n'hi havia 95, i pel que fa a gats en constaven 120 però en quedaven 11. El propietari de la gossera va donar explicacions per la desaparició de gats assegurant que s'havien escapat de les gàbies després de deixar-se la porta oberta en un descuid, però sobre els gossos no es va pronunciar. Les xifres, però, també mostren irregularitats als anys 2009 i 2010, amb un 65 i 53 per cent d'animals morts del total que van entrar. A banda, també es va detectar que els animals aptes per ser adoptats no eren esterilitzats com marca la llei, uns fets reconeguts pel responsable de Servei i Mascota Domingo López.

No hay comentarios: