Últimas entradas

Lo último

domingo, 14 de septiembre de 2014

DEL COL.LEGI D´ADVOCATS DE BARCELONA

Testimoniatge del Col.legi d´advocats de Barcelona

El Col.legi d´advocats de Barcelona defensa la declaració unilateral d´independència si l´estat prohibeix la consulta.

La Commisió de Defensa dels Drets de la Persona de l´Ill.ustre Col.legi d´advocats de Barcelona sosté que l´autodeterminació de Catalunya és un dret inalienable en tractar-se d´un dret fonamental i universal de tots els pobles, vigent en la legislació internacional. La comissió confirma que l´actual marc de la constitució espanyola no permet l´autodeterminació de Catalunya però recalca que en una societat democràtica la llei no és altra cosa que l´expressió de la voluntat popular. En aquest sentit, defensa tant la convocatòria d´un referèndum com la declaració unilateral d´independència. En aquest darrer cas, si el govern espanyol impedís la celebració d´una consulta.

La Comissió de Defensa de l´ICAB remarca que el dret a l´autodeterminació està reconegut internacionalment i ha donat com a resultat que el nombre d´estats sobirans s´hagi quadriplicat des del 1900 fins ara, i subratlla que 20 d´aquests són resultat de la secessió d´una part del territori, com ara Noruega, Finlàndia, Irlanda, Islàndia, Lituània, Estònia i Letònia, Eslovènia o Montenegro.

El Col.legi d´advocats desmunta l´argument espanyol que la sobirania popular resideix en la totalitat dels ciutadans de l´estat espanyol recordant que la Carta de les Nacions Unides atribueix el dret de decidir als pobles, no als estats. En aquest sentit, afirma, "no es pot discutir a la comunitat catalana la concepció de subjecte polític del dret a decidir".

D´altra banda, constata que la constitució espanyola no permet l´exercici del dret de decidir però posa de manifest que això està en contradicció amb "la voluntat democràticament manifestada d´una comunitat nacional. En aquest context, sosté que aquesta concepció no pot acceptar el segrest de la voluntat popular en nom d´una legalitat imposada coactivament".

Per tot plegat , la comissió considera que "el govern espanyol no tindria cap legitimitat per oposar-se a la decisió del Parlament de Catalunya de donar veu a la ciutadania per tal que, lliurement i majoritària, expressi la seva voluntat -en sentit afirmatiu o negatiu- en relació a la creació d´un estat català sobirà". Si guanyés l´opció independentista, afegeix, "el govern espanyol no tindria cap legitimitat per oposar-se a entrar en un procés de negociacio per establir les condicions de la secessió".

Si l´estat impedis la celebració d´una consulta d´autodeterminació o es negués a acceptar el resultat d´una consulta, el Col.legi d´advocats veu factible la declaració unilateral d´independéncia proclamada pel Parlament. Si això es produís, diu "la declaració d´independència tindria efectes immediats per dotar d´existència política el nou estat", perquè aquest "reuniria els criteris mínims de població permanent, territori determinat i autoritat política pròpia, trets que defineixen un estat".


SIGNATURA IMPORTANT

Hi ha iniciada una campanya de recollida de signatures al Parlament Europeu, en previsió de l´opocició del "Reino de España" a fer la consulta a Catalunya. O ara o mai...

Hem d´arribar a 15.000 o més, encara ens en falten 14.000!!!


Enllaç amb la página web de recollida de signatures, clica aquí

(Gràcies A.L.)

No hay comentarios: