Últimas entradas

Lo último

sábado, 28 de junio de 2014

¿IRÁ CUBELLES DETRÁS DE TORREDEMBARRA?


Un treballador de l'Ajuntament de Cubelles ha denunciat una presumpta trama de corrupció al consistori. Arran de la seva denúncia, el Jutjat número 4 de Vilanova i la Geltrú ha cridat a declarar cinc càrrecs de l'Ajuntament per delictes de prevaricació, coaccions, revelació de secret, encobriment, malversació de fons públics i tràfic d’influències. Aquesta setmana ja han anat a declarar els cinc imputats però tots es van acollir al seu dret a no declarar.
La denúncia la va presentar un treballador del departament d'Informàtica, actualment de baixa, que assegura que va rebre instruccions per "facilitar" els exàmens informàtics en els processos de selecció de determinat personal a l'Ajuntament de Cubelles. El denunciant defensa que va haver de rebaixar la dificultat de les proves sobre coneixements informàtics a nivells ínfims i que després de fer la denúncia formal, va rebre pressions d'alts càrrecs del consistori. Entre els cinc denunciats hi ha la secretària de l’Ajuntament i tècnics d’Esports, Serveis Generals, Urbanisme i Recursos Humans.


El querellant, Sergi Gómez, va treballar al Ajuntament de Cubelles com auxiliar tècnic d’informàtica des de juny del 2001 fins al maig de 2008, i com a Coordinador d’informàtica des de maig de 2008 fins al febrer de 2011. Part de les seves tasques consistien en preparar, confeccionar, redactar i avaluar els exàmens d’informàtica en els processos selectius per a la incorporació de personal, tant de personal laboral com funcionari. Durant el període comprés entre l’any 2003 i fins al febrer de 2011, Gómez va realitzar més de 20 exàmens en els diferents processos selectius, segons recull la querella.
Els fets que denúncia es remunten al 19 de gener de 2009, quan hi havia convocada una plaça per a TAE d’urbanisme (A1) i una de les proves del procés de selecció era la realització de l’examen d’informàtica. Segons les bases de l’oposició publicades al BOPB, una de les proves consistia en la realització d’un examen pràctic d’informàtica i demostrar aptitud i coneixements adequats a la plaça en la utilització del paquet ofimàtic MS OFFICE 2007 (Microsoft Ibèrica), amb els seus diferents programes com el processador de textos Word i el full de càlcul Excel. La secretària general de l'Ajuntament, Carme López Feliu, va demanar al demandant una còpia de l’examen d’informàtica: "aquesta situació que mai no s’havia produït anteriorment va contrariar i sorprendre al coordinador d’informàtica, tanmateix atès el càrrec de presidenta del tribunal del procés de selecció i la superioritat jeràrquica li va fer arribar la prova mitjançant un correu electrònic. Un cop va rebre la còpia de la prova, la Sra. López-Feliu va trucar en to agressiu i desafiant al Sr. Gómez, dient que la prova d’informàtica era molt difícil, afirmant abans que es resolgués el procés selectiu que “no es pot deixar escapar una bona jurista i tècnica simplement perquè no sàpiga informàtica", segons recull la querella.
El demandant considera que se'l va obligar a treure totes les preguntes relacionades amb el Full de càlcul Microsoft Excel contradient a l’establer a les bases del procés selectiu i va haver de canviar la majoria dels conceptes que havien de sortir a la prova amb el processador de textos MS Word: es van eliminar exercicis per a demostrar coneixements en columnes, tabulacions, taules, salts de secció, salts de columna, sangries, entre d’altres que es posen habitualment en un examen d’informàtica.
A través d'una trucada de telèfon, el denunciant explica que va rebre pressions i amenaces de la secretària municipal: al final es van fer fins a quatre modificacions de l’examen, disminuint el grau de complicació i de dificultat fins a deixar-ho simplement en la redacció de tres paràgrafs i trobant-se la única tasca de saber canviar el tipus de lletra, el color i la font. Els fets s’agreugen amb l'afegit que al mes d’abril de 2009 es va convocar el concurs-oposició per una plaça de tècnic d’esports (A2) de l’Ajuntament de Cubelles a la que es va presentar el marit de la secretària i se'l va demanar que realitzés la mateixa prova que en l'oposició anteriorment denunciada.
A més d'aquests casos concrets, Sergi Gómez, denuncia l'Ajuntament per presumptes irregularitats en l’evolució dels salaris de diversos funcionaris públics, així com d’irregularitats en els comptes de la seguretat social facilitats per Recursos Humans.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Bien por la honradez del trabajador y que se mejore pronto,y pueda trabajar sin coacciones ni amenazas.

"UN JUEZ INVESTIGA A 44 ALCALDES CATALANES POR COBRAR SOBRESUELDOS Y MALVERSAR CAUDALES PÚBLICOS" (LA VANGUARDIA).De momento no ha trascendido quienes son,y es una parte de la llamada "operación Mercurio".