Últimas entradas

Lo último

miércoles, 28 de mayo de 2014

OTRA VEZ CALAFELL AL TRIBUNAL

El PSC de Calafell ha denunciat avui públicament que el concurs per a la construcció i explotació d'un tanatori i la millora i manteniment de la xarxa d’enllumenat públic de Calafell es troben al Tribunal Català de Contractes del Sector Públics. Els dos processos impulsats des de l'equip de govern de Calafell (CiU i PP) estan sent investigats per diverses irregularitats.
Segons ha informat el PSC, pel que fa al nou tanatori, que es va treure a concurs a principis de l’any passat "es va haver d’aturar, a finals d’any, per irregularitats en el procediment. L’equip de govern havia aprovat unes modificacions del Plec de Clàusules en l’aprovació definitiva, després de rebre al·legacions d'una empresa particular". Les modificacions tenien caràcter "substancial" i, per aquest motiu, haurien d’haver-se exposat al públic, novament. Això no es va fer i una altra empresa va impugnar el procés. L’Ajuntament va demanar consell a la Diputació de Tarragona i, al final, va haver d’iniciar de nou el procés.
Aquest segon cop, s’han presentat dues empreses, la que porta el Tanatori del Vendrell (Funerària Selva) i la que portava, fins ara, el tanatori de Valls (Rios Hevia). Aquesta última era l’única empresa que es va presentar en el primer procés licitatori que es va aturar. En la primera valoració tècnica de les propostes, Funerària Selva va treure millor puntuació que Rios Hevia. Però, aquesta segona empresa és la que ha presentat al·legacions per a excloure la primera. Per aquest motiu, el procediment es troba aturat en el Tribunal Català de Contractes del Servei Públic.
El segon procés, el de la millora i manteniment de la xarxa d'enllumenat públic del municipi, també es troba en el Tribunal Català de Contractes del Servei Públic. En aquest cas, segons el PSC, l’adjudicació ja s’ha dut a terme en favor de l'empresa Clece. Els serveis jurídics de l'Ajuntament van considerar que s’havia d’excloure una de les ofertes presentades, la de l’empresa Rubatec, per haver “desvirtuat el procediment”. L'empresa Rubatec no va incloure cap oferta en un dels apartats del plec, no obstant, era la millor de les ofertes presentades. L’Ajuntament la va excloure i l’empresa Rubatec l’ha portat al Tribunal Català de Contractes del Servei Públic.
Amb aquest escenari, el Partit dels Socialistes ha recordat al govern que l’Ajuntament de Calafell ha hagut de pagar un milió i mig d'euros a l'empresa Autocars Plana per una adjudicació mal feta, l'any 2002. Llavors, l’equip de govern de l’Ajuntament estava format per CiU i ADMC.

No hay comentarios: